Ομιλία του κ. Πάνου Νίκου, στο 1ο Power & Gas Supply Forum .

Δελτίο Τύπου: Η Volterra, κύριος χορηγός του Power & Gas Supply Forum

20/03/2019
Επισφραγίστηκε η συμφωνία με τη ΔΕΗ για τα αιολικά πάρκα

Δελτίο Τύπου: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά από τη ΔΕΗ του 45% αιολικών πάρκων της Volterra

05/07/2019
Προβολή όλων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volterra, στο 1ο Power&Gas Supply Forum

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volterra, στο 1ο Power & Gas Supply Forum

Μαρούσι, 16/04/2019

“Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε με τους καταναλωτές την ίδια γλώσσα”

Η Volterra, ήταν κύριος χορηγός του 1ου Power and Gas Supply forum, συνεδρίου που αφορά στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου και το οποίο οργανώνεται από το δημοσιογραφικό πρακτορείο για την ενέργεια, Energypress.gr.

Στην Α’ Ενότητα του προγράμματος, στο Στρογγυλό Τραπέζι όπου συμμετείχαν κορυφαία στελέχη του κλάδου, ο κος Π. Νίκου Διευθύνων Σύμβουλος της Volterra, αναφέρθηκε σε κρίσιμα θέματα που αγγίζουν το παρόν και το μέλλον της αγοράς της Ηλεκτρικής Ενέργειας και του Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σχετικά με το ζήτημα της προσέγγισης των πελατών, ο κ. Νίκου σημείωσε ότι η ελεύθερη επιλογή προμηθευτή ήταν κάτι πολύ ξαφνικό για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς πρόκειται για μία αγορά (ελληνική) η οποία από το 1950 και έπειτα έχει γαλουχηθεί ώστε να έχει έναν αποκλειστικό προμηθευτή. Τόνισε επίσης, ότι όλοι οι καινούριοι προμηθευτές καλούνται να εξηγήσουν στο κοινό πράγματα τα οποία δεν είναι ακόμα επαρκώς κατανοητά. Οι εταιρείες του κλάδου έπρεπε να αρχίσουν να μιλάνε με τους καταναλωτές την ίδια γλώσσα. Αυτό, σύμφωνα πάντα με τον κ. Νίκου, ήταν και συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολο. Το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, όπως είναι ορισμένο τώρα έχει πολλές δυσκολίες, κυρίως στο ζήτημα της χρηματοδότησης. Το σημαντικότερο πρόβλημα επ’ αυτού είναι ο μεγάλος ετεροχρονισμός μεταξύ των πληρωμών προς τις αρμόδιες αρχές και των εισπράξεων από την πλευρά των καταναλωτών. Ένα ακόμη θέμα είναι η άρτια πληροφόρηση/ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις υπηρεσίες της Ενέργειας. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι οι υπηρεσίες αυτές ενέχουν κόστη τα οποία καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων και διαδικασιών, όπως το κόστος παραγωγής, μεταφοράς, λειτουργικά κόστη κοκ, τα οποία έως τώρα δεν γίνονταν αντιληπτά λόγω της ύπαρξης του μοναδικού προμηθευτή (ΔΕΗ). Παρόλα αυτά, η αγορά χρειάζεται μια ισχυρή ΔΕΗ με δεσπόζοντα ρόλο όμως ο καθένας πλέον πρέπει να έχει τον διακριτό ρόλο του.

Δείτε στο video που ακολουθεί τη σχετική τοποθέτηση του κ. Νίκου:

Για τη Volterra Α.Ε.

Δ/νση Marketing & Επικοινωνίας