Εταιρικό Προφίλ

Το Εταιρικό Προφίλ της Volterra Α.Ε. | Ιδιώτης Πάροχος Ηλεκτρικής Ενέργειας

Σύντομη Περιγραφή της Volterra Α.Ε.

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ VOLTERRA ΑΕΗ VOLTERRA A.E. από το 2010 δραστηριοποιείται στους τομείς της παραγωγής, της εμπορίας και της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στον τομέα της παραγωγής, η εταιρία διαθέτει αδειοδοτημένα έργα και έργα που κατασκευάζονται σε πολλές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας, στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Στον τομέα της εμπορίας η εταιρία συμμετέχει στο διασυνοριακό εμπόριο, διακινώντας σημαντικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας σε εισαγωγές – εξαγωγές μέσω των αγορών ενέργειας των γειτονικών χωρών (Ιταλία, Βουλγαρία κλπ.). Τέλος στον τομέα της προμήθειας, η εταιρία κατέχει άδεια ισχύος έως 300MW παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια σε όλες τις κατηγορίες πελατών, από νοικοκυριά και εμπορικά καταστήματα Χαμηλής Τάσης έως και επιχειρήσεις και βιομηχανίες Μέσης Τάσης. Επίσης από το 2016 η εταιρεία κατέχει και άδεια προμήθειας Φυσικού Αερίου. Μέτοχος της εταιρείας είναι ο Διεθνής Κατασκευαστικός Όμιλος J&P ΑΒΑΞ. Η J&P ΑΒΑΞ κατέχει σημαντικό χαρτοφυλάκιο ενεργειακών έργων, έργων παραχώρησης και λειτουργίας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Βασικά εταιρικά στοιχεία μητρώου

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 007512101000.

Αριθμός Μητρώου Συμμετεχόντων: 29XVOLTERRA–SAQ.

Αριθμός Μητρώου Χρηστών Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ): ΑΜΧ-63.

Αριθμός Άδειας Προμήθειας Φυσικού Αερίου: Απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Υπ’ Αριθ. 240/2016.

 

Σύντομο Ιστορικό της Volterra ΑΕ

2010

Η Volterra A.E. δημιουργήθηκε το 2010 και ήταν το αποτέλεσμα της στρατηγικής κοινοπραξίας 50:50 των ομίλων SORGENIA SpA – της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ιταλία – και της J&P ABAΞ Α.Ε. – που είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα, με παρουσία σε 5 ακόμη χώρες της Ευρώπης, Μέση Ανατολή και Αφρική. Η Volterra ήταν το όχημα μέσω του οποίου οι δύο όμιλοι στόχευαν να αναπτυχθούν στην αγορά της ενέργειας στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Η εταιρεία είχε εμπλοκή σε όλες τις μορφές και τρόπους παραγωγής ενέργειας, με προτεραιότητα στην ανάπτυξη μονάδων από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

2017

Το 2017, η J&P ΑΒΑΞ, θέλοντας να εισέλθει ακόμα πιο δυναμικά στον κλάδο της ενέργειας στην Ελλάδα, εξαγόρασε το 50% των μετοχών που κατείχε η Sorgenia SpA και ως εκ τούτου γίνεται βασικός μέτοχος της Volterra ΑΕ με ποσοστό 100%.

 

Ο Μέτοχος της Volterra Α.Ε.

J&P ΑΒΑΞ LOGO ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ VOLTERRA ΑΕΗ δύναμη και η σταθερότητα της Volterra βασίζεται κατά κύριο λόγο στην αξιοπιστία του ομίλου όπου ανήκει. Η J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. κατέχει πολύ σημαντική τεχνογνωσία στους κλάδους της Ενέργειας και των Κατασκευών και η Volterra αποτελεί το όχημα μέσω του οποίου εκείνη δραστηριοποιείται ενεργά στον αναπτυσσόμενο Κλάδο της Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα. Η J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Διαθέτει μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων παραχώρησης και λειτουργίας και έχει παρουσία στην Ελλάδα και σε 5 ακόμη χώρες της Ευρώπης, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, ανάπτυξης ακινήτων (Real Estate), Facilities Management σε έργα όπως: Αττική Οδός (Ελλάδα), Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Ελλάδα), Διεθνές Αεροδρόμιο Queen Alia (Ιορδανία), καθώς και σε μεγάλα περιβαλλοντικά και ενεργειακά έργα όπως: Σταθμός Ενέργειας Κομοτηνής , Σταθμός Ενέργειας Βασιλικό Κύπρου, Σταθμός Ενέργειας ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης.

Για να μάθετε περισσότερα για τη J&P ΑΒΑΞ, επισκεφτείτε το επίσημο website της, εδώ.

 

Οι θυγατρικές της Volterra ΑΕ

ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ VOLTERRA ΑΕΗ Volterra δραστηριοποιείται ενεργά στην Παραγωγή Ενέργειας στην Ελλάδα, μέσω διάφορων ενεργειακών έργων σε λειτουργία και υπό ανάπτυξη. Θέλοντας να εξασφαλίσει την ανάπτυξη και διαχείριση των έργων σε υγιή βάση και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την περαιτέρω ανάπτυξη τω.ν δραστηριοτήτων του, η Volterra A.E. έχει δημιουργήσει και κατέχει σε ποσοστό μετοχών 100% τις θυγατρικές εταιρείες Volterra K-R A.E., Volterra L-S Α.Ε., Volterra – Λυκοβούνι Α.Ε. και Ηλιοφάνεια Α.Ε.

Contact us