Σύντομο ιστορικό της Volterra Α.Ε.

2010

Η Volterra A.E. δημιουργήθηκε το 2010 και αποτελεί καρπό της στρατηγικής συνεργασίας (JV 50:50 )των ομίλων SORGENIA SpA – της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ιταλία – και της  AVAX Α.Ε.. Η Volterra ήταν το όχημα μέσω του οποίου οι δύο όμιλοι στόχευαν να αναπτυχθούν στην αγορά της ενέργειας στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Η εταιρεία ασχολήθηκε με όλες τις μορφές  παραγωγής ενέργειας, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη μονάδων από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

2017

Το 2017 η AVAX Α.Ε. , θέλοντας να εισέλθει ακόμα πιο δυναμικά στον κλάδο της ενέργειας στην Ελλάδα, εξαγόρασε το 50% των μετοχών που κατείχε η Sorgenia SpA και ως εκ τούτου έγινε βασικός μέτοχος της Volterra με ποσοστό 100%.

Ο Μέτοχος της Volterra Α.Ε.

Η δύναμη και η σταθερότητα της Volterra βασίζεται κατά κύριο λόγο στην αξιοπιστία του ομίλου όπου ανήκει. Η AVAX Α.Ε. κατέχει πολύ σημαντική τεχνογνωσία στους κλάδους της Ενέργειας και των Κατασκευών και η Volterra αποτελεί το όχημα μέσω του οποίου εκείνη δραστηριοποιείται ενεργά στον αναπτυσσόμενο κλάδο της Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα. Ως μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα, διαθέτει μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων παραχώρησης και λειτουργίας και έχει παρουσία στην Ελλάδα και σε 5 ακόμη χώρες της Ευρώπης, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, ανάπτυξης ακινήτων (Real Estate), Facilities Management σε έργα όπως: Αττική Οδός (Ελλάδα), Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Ελλάδα), Διεθνές Αεροδρόμιο Queen Alia (Ιορδανία), καθώς και σε μεγάλα περιβαλλοντικά και ενεργειακά έργα όπως: Σταθμός Ενέργειας Κομοτηνής , Σταθμός Ενέργειας Βασιλικό Κύπρου, Σταθμός Ενέργειας ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης. Για να μάθετε περισσότερα για την AVAX, επισκεφτείτε το επίσημο website του ομίλου.

iXion Energy

Η iXion Energy είναι η spin-off εταιρεία της Volterra και έχει σαν κύρια δραστηριότητα ενεργειακά έργα και υπηρεσίες. Ένα από τα ισχυρότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της iXion είναι ότι προέρχεται από τον Ενεργειακό Όμιλο Volterra, ο οποίος κατέχει πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην Ανάπτυξη, Κατασκευή και Λειτουργία Έργων ΑΠΕ και στην Παραγωγή «πράσινης» ενέργειας. Έχοντας ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο αδειοδοτημένων έργων προς ανάπτυξη και συμβαδίζοντας με τις ανάγκες της εποχής και τους εθνικούς στόχους για την ενεργειακή μετάβαση και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η iXion στόχο έχει την παραγωγή αποκλειστικά «πράσινης» ενέργειας, μέσω σύγχρονων μονάδων ΑΠΕ και έτσι να συμβάλλει στη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Για να μάθετε περισσότερα για την iXion και τους τομείς δραστηριοτήτων της, επισκεφτείτε το επίσημο website της εταιρείας.